Engeli-brødrene over Vidden. 2. tagning

Posted on juni 22, 2009. Filed under: Lars E, Marius E, Vidden |

Søndag 21. 06 kl 18:04
Etter mye dikkedarier med omplassering av unger, selvpåført tvangsforing av karbohydrater som selv en fransk gås ville reagert på, en kjapp tur opp med Fløybanen, og et siste toalettbesøk i stereo var Engeli-brødrene endelig og omsider klare for årets 2. tagning over Vidden. Nye tider – nye meritter. Stoppeklokkene startes…

Et lite tilbakeblikk
Forrige fellestur over Vidden (30. mai) er allerede fyldig referert på herværende blog, men til glede for nye lesere kan vi minne om at begge brødrene den gang kom i mål på 2:21:oo. Absolutt godkjent, men det ble likevel proklamert at en tid under 2 timer burde være oppnåelig for begge i løpet av året. Da yngste blad Engeli i etterkant ved en anledning klarte å komme ned i 2:04:43, ble det rimelig klart at målet om å klare en sprengtur på under 2 timer burde være innen rekkevidde allerede i sommer!

Mot Borgaskaret
Eldsten begynte allede i strekket mot Brushytten å småmulke over at tempoet kanskje var for dårlig hvis vi skulle klare en tid under 2 timer. Yngsten mente det var viktig å varme opp, og at det endelig skulle bli rom for mye løping på selve Vidden. Eldsten slo seg til ro med det, men konkluderte med at en fadese på tidene ville kunne spores tilbake til dårlig tempo i starten… Tempoet økte likevel fort og i bakkene ned fra Rundemannen oppsto føsrste ministrekken i duoen – yngsten yppet seg med noen lange steg og tok tidvis teten. Ved Liavannet like før Borgaskaret ble det samling rundt påfyll av vannflaskene.

Eldsten setter inn turboen
Opp Borgaskaret dro eldsten godt på og inntok raskt en tetposisjon før de åpne flatene på høyfjellspartiet. Han fikk en god luke mot yngsten, som hadde mer enn nok med å sette den ene foten fremfor den andre opp skaret..
På flatene økte eldsten forspranget, og yngsten begynte så smått å miste eldsten fra synsfeltet (det hjalp ikke på at solbrillene var smørjet til av svette og dogg). Her måtte det settes inn all tilgjengelig energi! Nå var det ikke lenger snakk om en felles joggetur over Vidden, men en real brødre-duell!


Det drar seg til
Det siste partiet mot masten på Ulriken ble en prøvelse for begge. Det ble et smått hasardiøst firsprang over rullestein og grus med tunge bein, kaninhjerte og god gammel blautadrit på både sko og legger. Men det hadde ikke gått to timer enda… Eldsten holdt fortsatt en solid tet og virket ustoppelig både i oppover- og nedoverbakker, men yngsten kortet inn på luken i nedoverbakkene..

«Intervalltrening som ikke er intervalltrening»
Målgang: Eldsten kom først i mål, yngsten nesten tre minutter etter. Men ble det nye bestetider på under 2 timer?!

Nei.

Eldsten kom inn på 2:00:20 – nesten 21 minutter bedre tid enn forrige gang, og et kusehår fra å klare målsetningen på under 2 timer.
Yngsten kom inn på 2:03:17 – en forbedring siden forrige gang, men fortsatt ikke under 2 timer.

Vel, det ble uansett en flott tur i solskinn og en glimrende treningsøkt (medberegnet enogenhalvtimeren fra Ulriken ned til Montana og hjem).
Og som eldsten sa; «Hadde vi bare gitt på litt mer opp mot Brushytten…». Det får bli planen neste gang.

To be continued!
Reklamer

Make a Comment

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

4 kommentar to “Engeli-brødrene over Vidden. 2. tagning”

RSS Feed for Fjellgeitene Comments RSS Feed

Tårene strømmer lett på når man gjenopplever spenningen, de gode stundene og ikke minst den uopprettelige skaden 20 usle sekund påførte eldsten denne søndagen.

Nå har Bjørgo meldt seg som sherpa for en ettermiddagstur i neste uke, så da er det bare å lade opp til nye bestenoteringer.

Kjekt at flere melder interesse og vil være med! Oppladingen til neste viddeløp er allerede i gang! Regner med det blir lett jogg til Brushytten, Lars?

Det skal hentes 21 sekund totalt. Området ved Brushytten er under lupen. Ingen tvil om det.


Where's The Comment Form?

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggere like this: