Fjellgeitene måler makspuls i Munkebotn. Hvilken makspuls har DU?

Posted on november 20, 2009. Filed under: Trening |

Aktive fjellgeiter trener en god del basistrening / utholdenhetstrening i vinterhalvåret og da kan det være nyttig å ha et bevisst forhold til hvilken intensitet treningsøktene bør ha for å gi best mulig uttelling. Dette er nyttig for alle, både de som trener én gang pr uke og de som trener hver dag.

Hjertefrekvens er en anerkjent metode for å måle hvor intensivt kroppen jobber under en treningsøkt og det er vanlig å dele denne intensiteten inn i intensitets-soner, basert på hvor mange prosent av hjertets maksimale frekvens som benyttes. Ved å google litt rundt temaet ser det ut til å være flere måter å beregne soner på, men Fjellgeitene legger selvsagt inndelingen fra Olympiatoppen til grunn for sin trening, og nedenfor er de 5 (av 8) mest aktuelle sonene beskrevet:

Sone 1:  55 – 77% av maks HF

Sone 2:  77 – 82% av maks HF

Sone 3:  82 – 87% av maks HF
Sone 4:  87 – 92% av maks HF
Sone 5:  92 – 100% av maks HF

Sonene tar altså utgangspunkt i hver enkelt sin maksimale hjertefrekvens. For mer informasjon om utholdenhetstrening / sone-trening kan artikkelen «Uholdenhetstrening – Trening som virker» fra Olympiatoppen være nyttig lesning.

Makspuls-eksperiment i Munkebotn, lørdag 21.nov kl 09.00.
I morgen, lørdag 21. november, blir det måling av makspuls og de som vil være med på «eksperimentet» kan ta på seg pulsklokken og møte KL 09.00 på Mulebanen. Dette er planen: Vi varmer opp i 20 minutter i Fjellveien på vei bort til Munkebotn. Der tar vi tre repetisjoner på tre minutter, med stigende intensitet. Siste minutt i siste repetisjon skal være med maksimal innsats og høyeste frekvens som måles i løpet av dette minuttet utgjør da din makspuls. Metoden er selvsagt også hentet fra Olympiatoppen
Hvis du av ulike årsaker ikke ønsker å utsette kroppen din for en slik test kan du ta utgangspunkt i en teoretisk makspuls som er 220 minus alder. Dette stemmer noenlunde bra for 6 av 10 utøvere.
Reklamer

Make a Comment

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

2 kommentar to “Fjellgeitene måler makspuls i Munkebotn. Hvilken makspuls har DU?”

RSS Feed for Fjellgeitene Comments RSS Feed

Eg har faktisk ute anbod på implanterbare hjertestartar akkurat no. Du skal ikkje sjå vekk frå at fleire fjellgeiter bør få implantert slike. Eg kan sikkert be om vareprøvar 🙂

Du kan vel ta med deg en hjerte-starter hjem fra jobben, Ståle B. Kan være god å ha i morgen…Kanskje du kan ta med en ambulanse også?


Where's The Comment Form?

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggere like this: