Fetterduell i Stoltzen

Posted on desember 21, 2009. Filed under: Pål T, Stoltzen |

I forbindelse med julen har vi fått slektinger på besøk og hva var vel mer naturlig enn er liten tur opp Stoltzen med fetter Sverre fra Stavanger.
Han hadde på forhånd gått offensivt ut, og mente at det å løpe fortere enn en eldre fetter i midten av 30 årene ikke var noe sak for en middels bra trent rogalending. Slikt gjør man selvsagt ikke ustraffet og veddemål med pizzakveld som innsats ble inngått.

Men det var dette med rogalendinger, motbakker og høydeforskjeller. Det er stor forskjell på fotballspilling og løping på flate grusveier rundt idylliske søte små vann ved Stavangerområdet i forhold til klyving i bratte fjellsider på det ordentlige Vestland.

Etter en fin joggetur ned Fjellveien startet vi å løpe rolig oppover Stoltzen. Siddisen jamret litt over stigningen men hang på i de første svingene. For å oppmuntre han litt ble det kommentert at den egentlige stigningen enda ikke var startet. Løpingen gikk etter hvert over til gange i normal Stoltzestil og oppover bar det. Ikke rekordtempo men allikevel slik at puls og pust så absolutt var tilstede. Etter hvert som trappene ble forsert ble det helt klart tydelig at flatlandet rundt Stavanger er evig unna Stoltzens utfordringer, og siddisen ble mer og mer akterutgått.
Ved passering redningsbåren var han ikke å se og ved målpassering, for min del på tiden 14,55, ble det over 3 minutters venting før han kom pesende opp med beina full av melkesyre og med dyp respekt for fjellgeiter som ”løper” opp her opptil flere ganger i uken.

Vi beundret utsikten fra pilen og hadde en fin joggetur over Fløyen og hjem til pizzakveld sammen med resten av familien.

Reklamer

Make a Comment

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

2 kommentar to “Fetterduell i Stoltzen”

RSS Feed for Fjellgeitene Comments RSS Feed

Hahaha! Alltid kjekt å lese folk som stopper kjeften på en Siddis. Ekstra kjekt å lese om en ekte fjellgeit som får det til. Well done, Pål!

Jeg regner med at fetter Sverre legger seg i hardtrening og kommer sterkere tilbake i løpet av året, så du kommer vel til å trene bra fremover du også Pål?


Where's The Comment Form?

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggere like this: